Dit ben ik

Praktisch, oplossingsgericht, betrokken, creatief in denken en analytisch met een hart voor leerling en onderwijs. In de 15 jaar voor de klas in het basisonderwijs en speciaal onderwijs (cluster 4), merkte ik dat ik nog meer wil aansluiten bij leer- en ontwikkelbehoeften van leerlingen. Maatwerk bieden voor iedere leerling op welk vlak dat ook nodig mocht zijn. Vandaar de overstap naar zelfstandigheid. In een 1-op-1 setting of in kleine groepjes is dit maatwerk immers veel makkelijker neer te zetten. Mijn creativiteit krijgt weer de ruimte om goede praktische invullingen te bedenken om het onderwijsaanbod in de groep te laten aansluiten bij de individuele leerbehoeften van de leerling. Ik wil daarin zowel aan leerlingen als aan leerkrachten handvatten bieden.

Daarnaast wil ik als docent aan de lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo) toekomstige leerkrachten inspireren en enthousiasmeren voor het mooie vak van leerkracht in het basisonderwijs. Ik begeleid studenten zowel op afstand als op locatie en ontwikkel onderwijsmodules.

Edith Vingerhoeds

FOX? Onderwijs

FOX verwijst naar mijn achternaam. Foxglove, de Engelse naam voor Vingerhoedskruid. Het “familiewapen” voor de Vingerhoedsen.  Als foxglove vrij wordt vertaald is het een vossenhandschoentje. Het aanbod van FOX onderwijs sluit op een slimme manier, passend als een handschoen, bij de onderwijsbehoefte van een leerling, school of andere opdrachtgever.

Meer informatie?

Heb je een vraag, neem dan contact op!

Neem contact op